MŮJ PŘÍBĚH

Chcete slyšet, jak tenhle oříškový příběh vlastně začal? No dobrá,  jdeme na to😉


To, že chci dělat něco v oblasti zdravého životního stylu jsem už podvědomě tušila hodně dlouho. Ale co konkrétně by to mělo být, v tom jsem pořád tak nějak tápala. Až jednoho dne mě napadla zajímavá myšlenka. Proč nespojit dohromady všechno, co mám ráda? Co tím vlastně můžu pokazit? Hlavou mi probleskávaly nejrůznější kombinace oříšků, hořké čokolády, voňavé vanilky, pražené kávy, skořice, nebo třeba lesního ovoce. 

 

Začátky pro mě byly hodně krušné a zároveň tak trošku výzvou. Byla jsem novopečená maminka tenkrát ještě tříměsíční holčičky – dnes už mojí skoro 6 leté veverky Elenky, která přemýšlela nad tím, co si při mateřské začne a do čeho by se mohla naplno vrhnout po jejím skončení. Dnes si s odstupem času říkám, že jsem tenkrát musela být pod docela silným poporodním koktejlem🙈😁

 

Výroba másel byla z počátku hodně náročná, a to jak na čas,  tak i finance. Každý den jsem čekala na to, až moje malá holčička usne a já se pustím do vymýšlení nových příchutí a míchání nejrůznějších oříškových kombinací. Dnes bych všechny ty hokusy pokusy už ani nespočítala. Tak to šlo den za dnem, týden za týdnem. Nehodlala jsem se vzdát a zároveň snila o tom, že jednou budu mít svůj vlastní produkt, který na mě vykoukne z poličky nejedné zdravé výživy. 

Při nachucování jsem se snažila, aby každé máslo bylo zcela specifické a svou chutí nezaměnitelné s žádným jiným. Základ ořechových másel zůstal různorodý a je tvořen  především z mandlí, kešu, lískových a brazilských ořechů, nebo třeba pekanů a pistácií.

 

                  

 

Aby vznikl kvalitní výstup, bylo nutné použít kvalitní vstup. Z toho důvodu jsem se snažila, a nadále i snažím, pracovat převážně s těmi nejkvalitnějšími surovinami. Např. ze začátku jsem si sama  vyráběla vanilkový extrakt z pravých madagascarských lusků. Dnes už namísto extraktu používám vanilku mletou, konkrétně tu z Bali, z olejů používám výhradně bio kokosový nebo velmi kvalitní olej světlicový. Kávu pro změnu odebírám z nedaleké pražírny a základem pro moje ovocná másla je pouze mrazem sušené ovoce, konkrétně maliny, meruňky a nově i jahody🍓Másla přislazuji buď javorovým cukrem nebo čokoládou. V nabídce najdete jak tu bílou, hořkou, tak i karamelovou. 

 

 

Po nachucení jednotlivých oříškových druhů přišla na řadu další výzva v podobě vytvoření originálních etiket. Nechtěla jsem se spokojit jen tak s něčím ledajakým, a proto jsem se rozhodla tento pro mě nadlidský úkol svěřit někomu povolanějšímu. Do cesty mi tak přišla úžasně talentovaná ilustrátorka a grafická designerka Terka Šajnerová.

Ta svými grafickými návrhy doslova každému ořechovému panáčkovi vdechla duši. A za to ji patří velký dík.

 

 

 

Aby toho nebylo málo, tak začátkem roku 2021 k naší malé veverce Elen přibyl vrchní kontrolor Jareček. Takže náš veverčí gang se rozrostl o dalšího člena a stal se tak kompletním. 

 

                           

 

        

 

 Dětičky jsou parťáci a másla nesmí v jejich jídelníčku rozhodně chybět. Každý má svého oříškového oblíbence. Zatímco Elenka má slabost pro všechny ovocné příchutě, Jareček se řadí k čokoholikům🍫😁 Aspoň si nezávidí 😁🙈  

 

V roce 2022 došlo k založení eshopu, kterým jsem se konečně přiblížila k vám  - mým mlsným veverkám. Jsem vděčná za každého jednoho zákazníka, za každou vaši pochvalu a recenzi❤ A že jich už bylo, moc děkuji, velice si toho vážím a moc to pro mě znamená😊

Nebudu tvrdit, že vše zvládám levou zadní. I já jsem jen člověk, který neustále hledá balanc mezi rodinou a mým největším koníčkem, kterým ořechová másla bezpochyby jsou. Ale věřte že to, co dělám, dělám opravdu s radostí a s láskou 🧡

Rodina mi vždy naštěstí vycházela hodně vstříc a ti nejbližší při mě stáli, kdykoliv bylo potřeba. Nebýt jich, tak by se ta realita ze snu tvořila o dost hůř.

 

 

 

Moji milí, před nedávnem se mi dostala do cesty úžasná paní Mirka Nezvalová, díky které jsem měla možnost pro Vás natočit rozhovor pro Český rozhlas.

👉👉👉https://budejovice.rozhlas.cz/zastavka-v-garazove-kuchyni-kde-vznikaji-orechova-masla-a-take-v-hlubocke-9128767

Takže pokud byste se o tom, co dělám, rádi dozvěděli něco víc, uvařte si kafíčko☕, hoďte nožky pěkně na stůl😁🙈 a příjemný poslech👂🧡...

 

Vaše veverka Veru