MŮJ PŘÍBĚH

Chcete slyšet, jak tenhle oříškový příběh vlastně začal? No dobrá,  jdeme na to😉

 

Psal se rok 2018 a já si pomalu začala pohrávat s myšlenkou, co bych si mohla začít po mateřské. No asi jsem v té době musela být pod pěkně silnou hormonální bouří, protože od narození mojí dcerky uplynuly teprve 3 měsíce 🙈😁No budiž😎


To, že chci dělat něco v oblasti zdravého životního stylu jsem už podvědomě tušila hodně dlouho. Ale co konkrétně by to mělo být, v tom jsem pořád tak nějak tápala. Až jednoho dne mě napadla zajímavá myšlenka. Proč nespojit dohromady všechno, co mám ráda? Co tím vlastně můžu pokazit? Maximálně skončím jak pejsek🐕 s kočičkou🐈, když vařili dort🎂😁Hlavou mi probleskávaly nejrůznější kombinace oříšků, hořké čokolády, voňavé vanilky, pražené kávy, skořice, nebo třeba lesního ovoce. 

 

Další měsíce musely být pro moji rodinu docela náročné😁Každodenní mixování jakési nevzhledné hmoty🙊, stovky nevydařených pokusů (bohužel tlačítko "ZPĚT" na mixéru nebylo, i když jsem ho marně hledala😆), ve snech mě už jen pronásledovaly pekany a lískáče a můj, tenkrát ještě přítel, se jistojistě nemohl dočkat kazdodenních "taste testů", při kterých ho čekaly všechny moje ořískové hokusy pokusy. No divím se, že si mě nakonec vzal😃🙉

 

Já se ale nehodlala vzdát a zároveň snila o tom, že jednou budu mít svůj vlastní produkt, který na mě vykoukne z poličky nejedné zdravé výživy🤗

Při nachucování jsem se navíc snažila, aby každé máslo bylo zcela specifické a svou chutí nezaměnitelné s žádným jiným. Základ ořechových másel zůstal různorodý a je tvořen  především z mandlí, kešu, lískových a brazilských ořechů, nebo třeba pekanů a pistácií.

 

                  

 

Aby vznikl kvalitní výstup, bylo nutné použít kvalitní vstup. Z toho důvodu jsem se snažila, a nadále i snažím, pracovat převážně s těmi nejkvalitnějšími surovinami. Např. ze začátku jsem si sama  vyráběla vanilkový extrakt z pravých madagascarských lusků. Dnes už namísto extraktu používám vanilku mletou, konkrétně tu z Bali, z olejů používám výhradně bio kokosový nebo velmi kvalitní olej světlicový. Kávu pro změnu odebírám z nedaleké pražírny a základem pro moje ovocná másla je pouze mrazem sušené ovoce, konkrétně maliny, meruňky a nově i jahody🍓Másla přislazuji buď javorovým cukrem nebo čokoládou. V nabídce najdete jak tu bílou, hořkou, tak i karamelovou. 

 

 

Po nachucení jednotlivých oříškových druhů přišla na řadu další výzva v podobě vytvoření originálních etiket. Nechtěla jsem se spokojit jen tak s něčím ledajakým, a proto jsem se rozhodla tento pro mě nadlidský úkol svěřit někomu povolanějšímu. Do cesty mi tak přišla úžasně talentovaná ilustrátorka a grafická designerka Terka Šajnerová.

Ta svými grafickými návrhy doslova každému ořechovému panáčkovi vdechla duši. A za to ji patří velký dík.

 

 

 

Aby toho nebylo málo, tak začátkem roku 2021 k naší malé veverce Elen přibyl vrchní kontrolor Jareček. Takže náš veverčí gang se rozrostl o dalšího člena a stal se tak kompletním. 

 

                           

 

        

 

Dětičky jsou parťáci a másla nesmí v jejich jídelníčku rozhodně chybět. Každý má svého oříškového oblíbence. Zatímco Elenka má slabost pro všechny ovocné příchutě, Jareček se řadí k čokoholikům🍫😁 Aspoň si nezávidí 😁🙈  

 

V roce 2022 došlo k založení eshopu, kterým jsem se konečně přiblížila k vám  - mým mlsným veverkám. Jsem vděčná za každého jednoho zákazníka, za každou vaši pochvalu a recenzi 🧡 A že jich už bylo, moc děkuji, velice si toho vážím a moc to pro mě znamená😊

Nebudu tvrdit, že vše zvládám levou zadní. I já jsem jen člověk, který neustále hledá balanc mezi rodinou a mým největším koníčkem, kterým ořechová másla bezpochyby jsou. Ale věřte že to, co dělám, dělám opravdu s radostí a s láskou 🧡

Rodina mi vždy naštěstí vycházela hodně vstříc a ti nejbližší při mě stáli, kdykoliv bylo potřeba. Nebýt jich, tak by se ta realita ze snu tvořila o dost hůř.

 

 

 

Moji milí, před nedávnem se mi dostala do cesty úžasná paní Mirka Nezvalová, díky které jsem měla možnost pro Vás natočit rozhovor pro Český rozhlas.

👉👉👉https://budejovice.rozhlas.cz/zastavka-v-garazove-kuchyni-kde-vznikaji-orechova-masla-a-take-v-hlubocke-9128767

Takže pokud byste se o tom, co dělám, rádi dozvěděli něco víc, uvařte si kafíčko☕, hoďte nožky pěkně na stůl😁🙈 a příjemný poslech👂🧡...

 

Vaše veverka Veru